CHICKEN SANDWICH
Šťavnatý chicken sandwich s křupavým coleslawem – dokonalá kombinace chutí, která vás dostane! Připravte si doma tento neodolatelný street food recept, ve kterém se spojuje křupavé kuřecí maso, svěží zelný coleslaw a nadýchaná houska. Perfektní volba na oběd, večeři nebo rychlou pochoutku pro celou rodinu. Tip: Nejlepší chuť získáte s domácí majonézou a jemně pikantní omáčkou!
Recept na chicken sandwich
Suroviny na dvě porce
- Menší kuřecí prso
- Velká hrst preclíků
- Hladká mouka
- 1 vejce
- Sůl a pepř
- Granulovaný česnek
- Uzená paprika
- Burgerové bulky nebo jiné bílé pečivo
- Majonéza
- Dijonská horčice
COLESLAW:
- Velká hrst nakrouhaného bílého zelí
- Půlka jablka
- Půlka červené cibule
- Zelená část jedné jarní cibulky
- Čerstvé chilli
- Jablečný ocet
- Sůl a pepř
- Lžíce cukru
Postup
Zelí a jablko nakrájejte na tenké plátky – sirky, cibuli na plátky, jarní cibulku na jemno a čerstvé chilli smíchejte v misce. Přidejte jablečný ocet, je to někde mezí lžící až třemi v závislosti na tom, jak kyselý coleslaw chcete. Dochuťte solí, pepřem a cukrem a dejte uležet do lednice. Z preclíků si udělejte strouhanku. Část rozmixujte a zbytek rozdrťte pro zajímavější texturu. Kuřecí prso očistěte, rozpulte a lehce rozklepejte pro rovnoměrné “řízky”. Z obou stran osolte a opepřete, okořeňte česnekem a obalte jako klasický řízek v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka. Osmažte na velmi rozpáleném oleji jako klasický řízek, nebo použijte fritézu a nechte okapat tuk. Omáčku si vytvoříte raz dva. Smíchejte majonézu a dijonskou hořčici v poměru 2:1. Můžete přidat i kapku medu a tabasca pro větší říz. Vše zkompletujte do opečené bulky a máte hotovo!