Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

BURRATA S NAKLÁDANOU CUKETOU A GRILIÁŠEM Z DÝŇOVÝCH SEMÍNEK

04.03.2025 13:00 Recepty

Burrata – krémový italský sýr, který se doslova rozplývá na jazyku! Připravte si doma jednoduchý, a přesto luxusní recept s čerstvou burratou, nakládanou cuketou a griliášem z dýňových semínek. Tento lahodný pokrm je ideální jako lehký předkrm, letní salát nebo rychlá večeře. Stačí pár kvalitních surovin a za pár minut si pochutnáte jako v pravé italské restauraci!

BURRATA

Recept na burratu

Suroviny

Postup
Půlku menší cukety nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké plátky. V hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte lžíci soli, lžičku citronového pepře a lžíci octa, nakonec přidejte cuketu a nechte ji změknout (3-5 min). Cuketu nechte odkapat a vychladnout. Po vychladnutí se snažte dostat z cukety co nejvíce vody, ať už lehkým vymačkáním nebo papírovými utěrkami. Cuketu zakápněte olivovým olejem, dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a citronovou kůrou. V malém rendlíku na vyšším plameni nechte zkaramelizovat trochu cukru. Když cukr začne mít lehce nahnědlou barvu, přidejte dýňová semínka a rychle vše promíchejte. Tuto horkou směs přendejte na plech s pečícím papírem a nechte ztuhnout. Po ztuhnutí buď v hmoždýři nebo mixéru vytvořte griliáš. V mixéru společně rozmixujte koriandr s olivovým olejem. Poměr závisí na tom, jak moc bylinkový olej chcete. Pokud byste chtěli čistý koriandrový olej, můžete ho přefiltrovat v kávovém filtru. Na talíř dejte cuketu, na ni burratu, kterou můžete lehce naříznout a otevřít, přidejte koriandrový olej, griliáš a granátové jablko.