Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

BUBLANINA

30.11.-0001 00:00 Recepty

Česká klasika! Není asi nikdo, kdo by bublaninu neznal. Pro hodně z nás je to vzpomínka na dětství a víkendy u babičky. Pusťte se do ní a zavzpomínejte si jaké to bylo.

Recept na bublaninu

Suroviny

  • 80 g slunečnicových semínek
  • 120 g mandlové mouky
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 5 vajec
  • špetka soli
  • 10 g sladidla se stévií
  • 10 g kypřicího prášku
  • 1 lžička strouhané pomerančové kůry
  • míchané ovoce dle preferencí

Postup

Bílky se sladidlem a špetkou soli vyšleháme do tuha a poté vmícháme žloutky. Zvlášť smícháme mletá slunečnicová semínka s mandlovou moukou, kypřicím práškem, pomerančovou kůrou a kokosem. Obě části spojíme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem, vršek posypeme připraveným ovocem a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C.