BRUSCHETTA S RAJČATY
Bruschetta s rajčaty je jednoduchý a osvěžující předkrm, který si zamilujete. Křupavá opečená bagetka, šťavnatá rajčata, italské bylinky, čerstá bazalka a olivový olej – to je klasická italská bruschetta. Ideální jako rychlá svačina, lehká večeře nebo pohoštění pro hosty. Hotová za pár minut a vždy skvěle chutná!
Recept na Bruschettu s rajčaty
Suroviny
- Ciabatta nebo jiná bageta
- 500 g rajčat různých barev i tvarů
- 2 lžíce česnekových plátků
- Směs koření italské bylinky
- Himalájská sůl
- Olivový olej
- Čerstvá bazalka na ozdobení
- Olivy (pokud máte rádi)
Postup
V míse smícháme olivový olej s česnekem, solí a bylinkami. Rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme vypeckované olivy a dobře promícháme s marinádou. Ciabattu nakrájíme na plátky a na sucho ji opečeme z obou stran. Na každý plátek dáme porci rajčat a dozdobíme čerstvou bazalkou.