Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

ALSASKÝ CIBULOVÝ KOLÁČ

01.02.2025 13:00 Recepty

Ochutnejte tradiční alsaský cibulový koláč, který vás okouzlí svou jemnou chutí a křupavým těstem!  Spojení karamelizované cibule, créme fraiche a slaniny vytváří neodolatelnou kombinaci, která se skvěle hodí k vínu nebo jako lehký oběd.

 

ALSASKÝ CIBULOVÝ KOLÁČ

Recept na alsaský cibulový koláč

Suroviny

Těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 8 g soli
  • 2 lžíce oleje
  • 15 g droždí
  • 150 – 200 ml vody

Náplň:

Postup

Veškeré suroviny na těsto smíchejte a vypracujte hladké těsto, které nechte chvíli odpočinout. Mezitím si na pánvi rozpusťte máslo, přidejte slaninu nakrájenou na kostičky a osmažte ji. Hotovou slaninu dejte stranou a do pánve vložte cibuli, pozvolna ji osmažte do lehce nazlátlé barvy. Créme fraiche osolte, přidejte česnek, muškátový oříšek a pepř. Těsto rozdělte na dvě části, každou vyválejte, potřete krémem a rozprostřete slaninu a cibulku. Posypte tymiánem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C.