PERNÍČKY
Přinášíme vám náš oblíbený recept na perníčky, který rozzáří vaši kuchyni vůní skořice, medu a vánočních koření.
Recept na perníčky
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 200 g práškového cukru
- 150 g másla
- 2 celá vejce
- 2 lžíce medu
- 7,5 g jedlé sody
- 1 lžička koření Norimberský perník
Postup
Mouku, kakao, cukr, jedlou sodu a koření smícháme dohromady. Přidáme máslo, vejce a med. Vypracujeme hladké těsto a necháme dvě hodiny uležet v lednici. Vyválíme těsto silné cca 3 mm. Vykrájíme libovolné tvary a dáme na plech vypodložený pečícím papírem. Pečeme 10-12 minut na 170 stupňů. Ozdobit si je můžete dle vlastní fantazie.