Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

KREVETOVÉ TACOS

07.01.2025 15:00 Recepty

Krevetové tacos – spojení šťavnatých chutí, křupavé zeleniny a pikantní salsy! Chcete na talíři kousek exotiky? Připravte si krevetové tacos, které vás přenesou do Mexika. Kombinace šťavnatých krevet ochucených limetkou, česnekem a kořením, podávaných v měkkých tortillách s čerstvou zeleninou a lahodnou omáčkou, je neodolatelná! Perfektní jako rychlá večeře nebo originální pohoštění pro přátele.

KREVETOVÉ TACOS

Recept na krevetové tacos

Suroviny

Omáčka na coleslaw

  • nakrouhané bílé zelí 
  • 60 g bílého jogurtu
  • 100 g majonézy
  • 30 g čerstvého koriandu
  • 2 zelené konce jarní cibulky
  • šťáva a kůra z jedné limety
  • sůl
  • bílý pepř

Krevety (na 4 porce tacos)

Tacos

  • kukuřičné placky
  • 1 keříkové rajče
  • pražené arašídy
  • avokádo
  • koriandr
  • čerstvé chilli (dle chuti)
  • červená nebo nakládaná cibule

Postup
Začněte přípravou “coleslawu”. Do mixéru přidejte ingredience na omáčku a mixujte, dokud není co nejhladší a dozelena. Dochuťte solí a pepřem, popřípadě přidejte více limetové šťávy. Nakrouhané bílé zelí (na 4 porce cca 200–250 g) v míse smíchejte společně s omáčkou a dejte do lednice. Trochu omáčky si nechte nahoru na tacos.

Dále si připravte oblohu na tacos. Nasekejte pražené arašídy, rajče nakrájejte na kostičky a avokádo na plátky či kostičky. Můžete také přidat čerstvé chilli, červenou nebo nakládanou cibuli na plátky a koriandr.

Očištěné krevety bez ocásků dejte na pánev s olivovým olejem na vyšší plamen. Osolte a dochuťte citronovým pepřem. Můžete přidat i špetku pálivého cayennského pepře. Menším krevetám bohatě stačí 2 minuty na stranu, větší zhruba o minutu víc. Správně uvařené krevety mají oranžovou barvu a nejsou “gumové”.

Na lehce rozpálené pánvi nebo v troubě ohřejte kukuřičně placky (můžete použít i pánev od krevet, placky potom nasají více chuti). Teď už stačí jen dát vše dohromady. Placka, coleslaw, krevety a obloha dle výběru.