KREVETOVÉ TACOS
Krevetové tacos – spojení šťavnatých chutí, křupavé zeleniny a pikantní salsy! Chcete na talíři kousek exotiky? Připravte si krevetové tacos, které vás přenesou do Mexika. Kombinace šťavnatých krevet ochucených limetkou, česnekem a kořením, podávaných v měkkých tortillách s čerstvou zeleninou a lahodnou omáčkou, je neodolatelná! Perfektní jako rychlá večeře nebo originální pohoštění pro přátele.
Recept na krevetové tacos
Suroviny
Omáčka na coleslaw
- nakrouhané bílé zelí
- 60 g bílého jogurtu
- 100 g majonézy
- 30 g čerstvého koriandu
- 2 zelené konce jarní cibulky
- šťáva a kůra z jedné limety
- sůl
- bílý pepř
Krevety (na 4 porce tacos)
- očištěné krevety (cca 12-16 ks)
- olivový olej
- citronový pepř
- sůl
- cayennský pepř (dle chuti)
Tacos
- kukuřičné placky
- 1 keříkové rajče
- pražené arašídy
- avokádo
- koriandr
- čerstvé chilli (dle chuti)
- červená nebo nakládaná cibule
Postup
Začněte přípravou “coleslawu”. Do mixéru přidejte ingredience na omáčku a mixujte, dokud není co nejhladší a dozelena. Dochuťte solí a pepřem, popřípadě přidejte více limetové šťávy. Nakrouhané bílé zelí (na 4 porce cca 200–250 g) v míse smíchejte společně s omáčkou a dejte do lednice. Trochu omáčky si nechte nahoru na tacos.
Dále si připravte oblohu na tacos. Nasekejte pražené arašídy, rajče nakrájejte na kostičky a avokádo na plátky či kostičky. Můžete také přidat čerstvé chilli, červenou nebo nakládanou cibuli na plátky a koriandr.
Očištěné krevety bez ocásků dejte na pánev s olivovým olejem na vyšší plamen. Osolte a dochuťte citronovým pepřem. Můžete přidat i špetku pálivého cayennského pepře. Menším krevetám bohatě stačí 2 minuty na stranu, větší zhruba o minutu víc. Správně uvařené krevety mají oranžovou barvu a nejsou “gumové”.
Na lehce rozpálené pánvi nebo v troubě ohřejte kukuřičně placky (můžete použít i pánev od krevet, placky potom nasají více chuti). Teď už stačí jen dát vše dohromady. Placka, coleslaw, krevety a obloha dle výběru.