Rychlý jablečný štrůdl

21.12.2020

Štrůdl, neboli také jablečný závin, je klasické sladké jídlo původem z Rakouska, avšak moc dobře ho znaly už naše babičky. Jistě nám dáte za pravdu, že je to také vynikající šťavnatý dezert, který ocení každý, kdo ho ochutná. A my vám přinášíme recept na rychlý jablečný štrůdl.

Koření Štrůdl je ideální na rychlý jablečný štrůdl

Důležité je, vybrat správné koření a s tím vám rádi poradíme. Koření Štrůdl od Specio, je ta nejlepší volba. S ním povýšíte váš rychlý jablečný štrůdl na úplně jinou úroveň. Co vše budete potřebovat?

Koření specio 

Ingredience:

  • listové těsto
  • jablka
  • mléko na potření těsta
  • koření na štrůdl 
  • moučkový cukr na posypání

Postup

Vyválíme těsto (můžete si udělat svoje domácí, případně zakoupit již hotové), na vyválené těsto dáme nastrouhaná jablka, posypeme kořením na štrůdl (přiměřeně), zamotáme a potřeme mlékem. Následně pečeme na 200 stupňů cca 20 minut. Po upečení štrůdl vytáhneme z trouby, necháme lehce vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

7