Recept na ruské pelmeně

10.6.2021

Pelmeně jsou národním jídlem Ruska. Nejčastěji se plní mletým masem, ale existují i sladké varianty. V obou případech je k podávání ideální zakysaná smetana. Velmi podobné jídlo je připravováno též v Itálii, Ukrajině či například v Číně. My jsme si pro vás připravili recept na ruské pelmeně s křupavou cibulkou.

Recept na ruské pelmeně s křupavou cibulkou

Těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 100 – 120 ml vody (dle potřeby)
  • ½ lžičky soli

Náplň:

K podávání:

  • zakysaná smetana
  • sušený kopr
  • smažená cibule
  • máslo

Další produkty v e-shopu:

Postup:

Z uvedených surovin si připravíme hladké tuhé těsto, které necháme cca hodinu odpočinout v lednici. Připravíme si náplň, maso důkladně promícháme s česnekem, cibulí a kořením.

Těsto vyválíme na tenký plát, vykrajujeme z něj kolečka, doprostřed dáme kuličku náplně a přiklopíme druhým kolečkem, okraje k sobě pevně přitiskneme.

Vaříme v osolené vodě cca 8 – 10 minut, vyjmeme, promastíme máslem a ještě teplé podáváme se smetanou smíchanou s koprem, posypeme smaženou cibulkou.

Dobrou chuť!

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás. Nakupovat můžete v e-shopu nebo na našich prodejnách.

7