Nejlepší marinády na grilování od IDC-FOOD

27.5.2021

Společnost IDC-FOOD již mnoho let dodává na trh koření, marinády a řadu dalších produktů, které usnadňují přípravu masných výrobků na gril a marinovaných polotovarů pro maloobchodní prodej. Každoročně rozšiřuje sortiment nejlepších marinád na grilování a koření pro přípravu lahodných kulinářských dobrot.

Při sestavování nabídky grilovacích směsí a marinád vývojáři firmy IDC-FOOD mysleli jak na výrobce masných výrobků a polotovarů, tak na konečné spotřebitele.

V našem sortimentu nejlepších marinád na grilování najdete:

  • Suché marinády pro jednoduchou přípravu hotové marinády
  • Hotové vodo-olejové marinády
  • Hotové olejové marinády

Každá z těchto skupin má nějaké výhody, pro které je zákazníci a spotřebitelé upřednostňují:

1. Suché marinády - mají dlouhou trvanlivost, jsou vždy dostupné, lze se jimi předzásobit a připravit si vždy potřebné množství čerstvé vodo-olejové marinády. Lze skladovat při běžných pokojových teplotách.
Ze široké palety chutí zmiňuji tyto nejprodávanější:
Gyros  – klasická chuť řeckých bylinek ve vyladěné marinádě, výrazná chuť pro všechny milovníky grilovaných vepřových plátků, nejlépe z krkovičky.
Marináda s medvědím česnekem  – jemná chuť a zdravý bonus v podobě lahodné jarní byliny, vhodná nejen na masa, ale i k přípravě bylinkového másla, kterým při grilování lze ochutit steaky či rozpečené bagetky
Grilovaná žebírka – naprostá klasika s medovou příchutí, vytváří příjemnou krustu a urychluje přípravu žebírek na grilu

2. Hotové vodo-olejové marinády – ideální varianta pro gastro-provozy či menší řeznictví, která připravují marinovaná masa pro přímý prodej či konzumaci v provozovnách. Tyto marinády jsou snadno použitelné, naložená masa krásně zkřehnou a zkrátí dobu grilování. Současně zůstane maso šťavnaté a je skvěle a stejnoměrně ochucené.
Marinády neobsahují žádné konzervanty, je proto třeba je skladovat do 5 °C a mají kratší dobu trvanlivosti.
Z mnoha druhů zmíním osvědčené „evergreeny“ k použití na vepřové plátky:
Barbecue, Česneková marináda a Provensálská marináda

3. Hotové olejové marinády – jsou vhodné pro přímý maloobchodní prodej, mají nízké dávkování, lze je skladovat do 20°C.

Náš článek v časopise 

Tento typ marinád upřednostňují i výrobci masných polotovarů pro jejich robustnost při použití, nenáročnost na přepravu a skladování a pro širokou paletu chutí.
Pro nadcházející grilovací sezónu jsme vyladili řadu marinád, zmiňuji nejoblíbenější:
Knusper – variace zajímavých bylinek v hnědočerveně laděné olejové marinádě
Green Herbs – zelené bylinky jemnější chuti
Gyros olejová marináda – jiná variace na oblíbené téma, velmi úspěšná kombinace vhodná pro vepřová masa, kuřecí plátky, ryby i zeleninu na gril.

Tip pro gurmány je naše novinka – marináda Mango a chilli. Skvěle doplní například salát s krevetami v marinádě a opraženými ořechy, které v našem sortimentu také naleznete.

Další sortiment, který vyrábíme a uvádíme na trh:

Pro ochucení steaků, salátů a jiných pochoutek zákazníci určitě ocení výběr Himalajských solí, které jsme pro vás namíchali s bylinkami. Pro ty, kdo se nebojí pikantnější chuti, jsme připravili Himalájskou sůl s chilli.
Nabízíme šest variant ochucené Himalájské soli, kterými můžete dochutit nejen maso, ale i vytvořit exkluzivní dresink nebo dip. Více o himalájské soli se dočtete zde.
Komu nevyhovují marinády ani ochucené soli, může vyšperkovat své lahůdky na gril některou z našich kořenících směsí – ať Na masa a ryby, či na Grilovanou zeleninu. Pro snadnou orientaci k použití jsou takto směsi nazvány.

Lámete si hlavu s přílohou? I to jsme za vás vyřešili. S námi je vaření hra. Vyberte si jeden z našich ochucených kuskusů. Je to skvělá příloha k masům a díky rozmanitosti chutí, které nabízíme, se jich nikdy nepřejíte. Více o kuskusu se dočtete zde.

Na bagetky či saláty si můžete udělat dip či pomazánku s dokonalou směsí Bylinkové máslo či ze směsi Jogurtový dressing, které jsou jako řada dalších směsí bez soli a bez glutamátu.
Tip pro všechny – z našich vodo-olejových marinád lze připravit velmi jednoduše dip či studenou omáčku k masu – jen smícháním lžíce hotové marinády s kysanou smetanou či jogurtem. Úspěch je zaručen.

Za tým IDC-FOOD vám přejeme, aby chvíle, kdy se můžete potkávat nad dobrým jídlem v širším kruhu přibývaly.

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

7