Patří cheesecake mezi vaše oblíbené dezerty? Pokud ano, pak bude tento recept na vynikající kokosový cheesecake něco pro vás.
Ještě než přejdeme k samotnému receptu, pojďme si říct, co to cheesecake vlastně je.
Cheesecake je nesmírně lahodný a sytý dezert, který je tvořen dvěma, někdy třemi vrstvami. Na spodu koláče najdete krustu, tvořenou z rozdrcených sušenek a másla, na ní je krém obsahující především smetanový sýr nebo jeho alternativu. Můžeme ho udělat v několika příchutích, my jsme vyzkoušeli naší oblíbenou - kokosový cheesecake.
Forma 22 cm
Korpus
Poleva
Tvarohová vrstva
Drcené sušenky smícháme s kokosem, kešu a rozpuštěným máslem a utlačíme je jako spodek cheesecaku na dno formy. Do větší mísy dáme ricottu, tvaroh a tuhou část kokosového mléka. Vše rozšleháme. Poté přidáme protein a sladidlo. Zašleháme postupně obě vejce, a nakonec přimícháme kokos.
Směs nalijeme na připravené sušenky a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C asi 45 minut. Necháme dort úplně vychladnout na mřížce.
Čokoládu rozpustíme s kokosovým olejem ve vodní lázni a zdobíme dle vlastní fantazie, nakonec posypeme kokosovými chipsy.
Nebo potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.