Sůl nad zlato. Už jedna známá pohádka nás přesvědčila o tom, jak moc je pro nás důležitá a obejít se bez ní nedá. Kromě chuti je důležitá i pro naše zdraví, ovšem samozřejmě v omezené míře. V poslední době se velmi oblíbenou stala himalájská sůl pro své pozitivní účinky na zdraví a která začala nahrazovat obyčejnou sůl.
Himalájská sůl, která je těžena na úpatí Himalájí v solném dole v Pákistánu a která je zde nazývána jako “bílé zlato”, obsahuje přes 80 přírodních látek a minerálů, jejichž účinky jsou nezbytné pro zdraví - mimo jiné hořčík, vápník, draslík, sodík, železo, zinek, měď nebo fosfor. Je považována za zdravější také proto, že neobsahuje žádná aditiva ani chemikálie, protože se vyskytuje přirozeně.
V malém množství, asi lžička soli, má himalájská sůl pozitivní vliv na naše zdraví. Větší množství se nedoporučuje, protože obsahuje také stopové množství olova, hliníku a toxických kovů.
Stolní sůl je vysoce rafinovaná a to v bohužel ničí její blahodárné stopové minerály a další prvky. Oproti tomu himalájská sůl nezatěžuje organismus. Je snadno metabolizována a právě naopak pomáhá tělu dodat energii a má příznivý vliv na funkci nervového systému.
TIP: Využijte himalájsou sůl ke koupeli nebo při výrobě pleťových masek či jako dekoraci.
Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.