Cizrnové kari s jasmínovou rýží

20.8.2019

Přemýšlíte, co uvařit k večeři nebo rychlému obědu? Pak pro vás máme výborný, rychlý a zdravý tip - vyzkoušejte cizrnové kari s jasmínovou rýží.

Suroviny na 2-3 porce:

Postup:

V hrnci rozpálíme máslo s kapkou oleje (aby se máslo nepřipalovalo), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme vylisovaný stroužek česneku a orestujeme.
Přidáme krájená rajčata, kokosové mléko, kmín, chilli a kari a dle chuti osolíme. Chvíli povaříme, přidáme propláchnutou cizrnu, snížíme plamen na střední teplotu a za občasného míchání vaříme asi 20 minut, dokud omáčka více nezhoustne.
Podáváme s jasmínovou rýží.

7